12:07 Haaksbergen - aangepast om 15:12

Open dag en uitvaartfestival crematorium Enschede

ENSCHEDE – Zondag 15 mei 2022 zet Crematoria Twente, locatie Enschede (in de volksmond bekend als het crematorium in Usselo), haar deuren open voor het publiek. Het crematorium is in 2018-2019 grondig verbouwd. Er kan kennis gemaakt worden met alles wat het crematorium te bieden heeft bij een uitvaart, de bestemming van de as van overleden en het herinneren. 

Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten op en om de locatie in Enschede. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. Buiten zijn er diverse activiteiten zoals een poëziewandeling, een #kistfie (het maken van een selfie met/bij/naast een kist), het aansteken van een kaarsje en strooi demonstraties. Dit wordt voor deze gelegenheid gedaan met fijn schelpenzand, dat een vergelijkbare structuur als as heeft. Medewerkers staan klaar voor een rondleiding over het park en samen met publiek en een heuse DJ wil Crematoria Twente een top 20 uitvaartmuziek samenstellen.

‘Hoe zeg je dag’, dichter en theatermaker Regine Hilhorst zal om 13.00 uur en 15.00 uur binnen voordragen, vertellen en zingen uit de troostbundel ‘Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen’. Verzekerd zijn van een plek? Aanmelden kan via opendag@crematoriatwente.nl o.v.v. ‘Hoe zeg je dag’.

‘Lena in een lijstje’, een vrolijke kindervoorstelling over de dood voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (en hun ouders) zal tijdens de open dag twee keer worden opgevoerd om 12.00 en 14.00 uur en is inclusief nagesprek. Ook is er buiten voor kinderen een kleur/knutseltafel voor de allerkleinsten. Ook ouders zijn welkom om te blijven kijken. Aanmelden voor de voorstelling is verplicht en kan via opendag@crematoriatwente.nl o.v.v. ‘Lena in een Lijstje’ en bijbehorende naam/namen. Vol is vol.

Open Dag Crematoria Twente | Locatie Enschede/Usselo | 11.00 – 16.00 uur | vragen via opendag@crematoriatwente.nl.