03 apr - 10:31 Haaksbergen - aangepast om 10:31

Politie berichten week 14

Op woensdag 27 maart 2019 omstreeks 13.00 kreeg de politie de melding dat op de Veldmaterstraat een kennelijk dronken man belet werd om met zijn auto weg te rijden. Ter plaatse zag de politie dat een 54 jarige man uit Haaksbergen in een personenauto wilde stappen. Hij werd net door een andere man losgelaten. De politieauto werd voor zijn auto geplaatst. De 54 jarige man achter het stuur van deze auto werd aangesproken en direct werden zijn autosleutels afgepakt. De omstander had de man niet zien rijden, maar wel alcohol drinkend over straat zien lopen. De bestuurder moest blazen en blies een veel te hoge alcoholindicatie. Daarop kreeg hij een  een rijverbod van 12 uur. De 54 jarige man wilde in eerste instantie niet meewerken met de politie en wilde niet uit zijn auto komen. Nadat de politie had medegedeeld dat de autosleutels naar de eigenaar gingen, stapte hij alsnog uit. En kon zijn auto afgesloten worden om daar te blijven staan.

Op donderdag 28 maart 2019 omstreeks 19.30 uur werd door de politie in een woning aan de Eibergsestraat te Haaksbergen een 34 jarige man uit Rijssen aangehouden, die nog 14 dagen gevangenisstraf had openstaan. Hij is overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne en van daaruit naar een Huis van bewaring.

Tussen donderdag 28 maart 2019 22.00 uur en vrijdag 29 maart 2019 07.30 uur werd een personenauto opengebroken aan de Klaashuisstraat te Haaksbergen. Een mobiele telefoon werd weggenomen.

Op vrijdag 29 maart 2019 omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding dat er een scootmobiel op de nieuwe N18 zou rijden in de richting van Enschede.  Zo’n 1 kilometer vanaf het oprit van de Kolenbranderweg trof de politie de scootmobiel aan. Hij was al door een passant van de weg gehaald. Bleek te gaan om een 80 jarige man uit Haaksbergen. Hij was een rondje aan het rijden en was via het fietspad op de N18 terechtgekomen. De politie heeft hem teruggebracht naar de afrit en hem de juiste weg gewezen.

Op zaterdag 30 maart 2019 kreeg de politie de melding dat er een inbraak zou zijn geweest op een bouwterrein aan de Wiedenbroeksingel te Haaksbergen. Het bleek dat er op meerdere plekken ingebroken was. Er was oa ingebroken in een schuur en in een bouwkraan. Meerdere goederen zijn weggenomen en de politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Op zaterdag 30 maart 2019 in de nachtelijke uren kreeg de politie de melding binnen dat er zou worden ingebroken bij een woning aan de Vincentstraat te Haaksbergen. De melder zag een persoon bezig met gereedschap. Ter plaatse ziet de politie een bekende 74 jarige man van hun uit Haaksbergen, die in de keuken van zijn eigen woning aan het rommelen was. Van de buitendeur van zijn woning lag de gehele ruit eruit. Glas lag zowel binnen als buiten de woning. En voor de deur lag tevens een grote kei. Bleek dat de 74 bewoner om binnen te komen zelf de ruit had ingegooid, omdat hij zijn huissleutels kwijt was. De 74 jarige gaf verder aan dat hij gereden had met zijn auto. Aangezien hij zwaar onder invloed van alcohol was, en dit niet de eerste keer was, twijfelt de politie aan zijn geschiktheid om deel te nemen aan het verkeer. Daarom heeft de politie de 74 jarige man aangemeld bij het CBR om te onderzoeken of hij zijn rijbewijs kan behouden.

Op zaterdag 30 maart 2019 omstreeks 14.00 uur is een 85 jarige man uit Haaksbergen op de Zieneschstraat uit de bocht gevlogen met zijn scootmobiel. De 84 jarige is met onbekend letsel door de ambulance vervoerd naar het MST ziekenhuis in Enschede.

Op zaterdag 30 maart 2019 vond er een alcoholcontrole plaats op de Westsingel te Haaksbergen. Tijdens de alcoholcontrole werd ook de snelheid op de Westsingel te Haaksbergen gemeten. Omstreeks 20:30 uur kwam een zwarte Volkswagen Golf met hoge snelheid aangereden. Met behulp van de lasergun kon de snelheid gemeten worden en deze betrof 125 km/u daar waar 70 km/u is toegestaan. Ter plaatse werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd van de 21 jarige bestuurder uit Enschede. Ook werd bij een 21 jarige bestuurder uit Rijssen een speekseltest afgenomen. Deze bleek positief op THC het werkzame bestanddeel van cannabis. De 21 jarige bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau te Enschede. Daar is bloed afgenomen door een GGD arts en kreeg de 21 jarige bestuurder een rijverbod van 24uur.