09:48 Haaksbergen - aangepast om 09:48

Politieberichten Haaksbergen week 17/18

DINSDAG 27 APRIL 2021
Kreeg de politie een melding over een zwerver die voor overlast zou zorgen. Zo zou hij vuilnisbakken leeghalen en verward over een viaduct lopen. Bleek te gaan om een 55 jarige man uit Bulgarije, die werd aangetroffen in een weiland aan de Kattendamsweg. Na een gesprek met de politie liep de man boos weg. Verder bleek dat de 55 jarige tot 19 mei 2021 rechtmatig in Nederland mag verblijven en hierna op last van de IND uitgezet kan worden.

Ging een 45 jarige motorrijder uit Beltrum  op de Eibergsestraat onderuit. De motorrijder moest plotseling remmen voor het verkeer dat voor hem reed. Hij maakte een noodstop en kwam in een spin terecht waarbij hij viel. Na bekeken te zijn door ambulancebroeders mocht hij alsnog zelfstandig zijn weg naar huis vervolgen.

Vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de Enschedesestraat. Een 68 jarige fietser uit Hellevoetsluis kwam daarbij om het leven.

WOENSDAG 28 APRIL 2021
Kreeg de politie de melding dat iemand onwel was op de Goorsestraat. Bleek te gaan om een 19 jarige vrouw uit Haaksbergen. Na het toedienen van medicijnen kwam zij weer bij haar bewustzijn en was een ambulance niet meer nodig.

Melding dat een 45 km auto op de nieuwe N18 zou rijden. Deze werd door de politie niet meer aangetroffen.

DONDERDAG 29 APRIL 2021
Deed een 25 jarige man uit Haaksbergen melding dat hij via Whatsapp een bericht kreeg met de tekst; “Ha pap, mijn telefoon is in de was gegaan. Dit is mijn nieuwe nummer. “ En of er 2500 euro kon worden overgemaakt naar een betaallink. Hier trapte de 25 jarige niet in.

Werden vuilniszakken met hennepafval vanuit een witte Mercedes bus gedropt op de Wennewickeweg. Door de milieudienst van de gemeente werd het hennepafval later opgeruimd.

VRIJDAG 30 APRIL 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een lichtblauwe damesfiets van het merk Cannondale. De fiets had gestald gestaan tegen de gevel van een kapsalon aan de Kalter.

Werd er afval gedumpt op het doodlopende gedeelte van de Oude Boekeloseweg. Afval bestond uit restanten van een schutting en zou daar gedeponeerd zijn door een oudere man in een witte SUV.

Bleek dat er zakken met hennepafval waren gestort aan de Kattenstaartweg. Door de milieudienst van de gemeente werd deze afval opgeruimd.

ZATERDAG 1 MEI 2021
Bleek dat er ingebroken was in een leegstaande woning aan de Spanbeddestraat.  Onbekend in welk tijdsbestek deze inbraak heeft plaatsgevonden.

Zou er brand in een woning zijn aan de Orchidee. Bleek te gaan om een barbecue en een bezorgde overbuurman had gezien de rookontwikkeling 112 gebeld.

ZONDAG 2 MEI 2021
Werd een bewoner aan de Stiegert wakker van gestommel. Bleek dat een jongeman op haar balkon stond, die vervolgens snel wegrende.

MAANDAG 3 MEI 2021
Werd een 76 jarige man onwel op de Sonderenstraat. Na nagekeken te zijn door ambulancebroeders kon de 76 jarige weer zelfstandig naar huis.

Deed een 76 jarige man uit Haakbergen aangifte namens zijn echtgenote. Deze had via Whatsapp een bericht gekregen van zogenaamd één van haar kinderen. Met de mededeling dat deze een nieuw telefoonnummer had. En of er even geld kon worden overgemaakt, omdat ze momenteel een andere provider had en niet kon internetbankieren. Een totaal bedrag van bijna 5000 euro werd overgemaakt

Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen