26 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:31

Toezegging onvoldoende, optocht gaat door

HAAKSBERGEN – Het burgerinitiatief BUIN zegt blij te zijn met de toezegging van het college om de subsidie voor het Kulturhus met 60.000 te verhogen. ,,Daarmee is directe sluiting voorkomen, maar zijn we zijn er nog lang niet”, zegt woordvoerder Peter Has van BUIN.

,,Als dit het eindresultaat is van het proces rond het Kulturhus is, zoals dat door het Burgerinitiatief is geïnitieerd, zijn wij niet tevreden. Dat zijn we pas als dit een eerste stap is naar een stabiel en ander Kulturhus.” BUIN keurt een naar verwachting commercieel beleid ten aanzien van het Kulturhus af. ,,Wij zetten ons in voor een financieel stabiel en gezond Kulturhus met een uitgesproken sociaal-cultureel profiel.  Het budget dat beschikbaar komt is daarvoor ontoereikend. Als de stappen rond het Kulturhus hierbij blijven zullen verenigingen uitwijken naar alternatieven, terwijl sociaal gemotiveerde gebruikers het Kulturhus te duur zullen vinden.

”In haar rapport spreekt BUIN zich uit voor een Kulturhus ‘Voor ons allen’ en niet voor een Kulturhus ‘voor de centen’. ,,Wij zien het proces, zoals dat nu gaande is, als een kans het Kulturhus verder te ontwikkelen, met meer diensten, voor iedereen en centraler gepositioneerd in het dorp.” De eerder aangekondigde optocht en het aanbieden van de petitie gaan komende donderdag gewoon door.