Breaking news
11:23 Haaksbergen - aangepast om 21:18

Drie studentes verpleegkunde helpen zieke baby’s in Kaapstad Zuid Africa en starten een crowdfunding.

http://www.doneeractie.nl/st-josephs-home/-36249

Drie jonge studentes verpleegkunde ervaren stage in Kaapstad als heel ontroerend.

“We vielen de eerste week van de ene verbazing in de andere, er zijn bijvoorbeeld maar 5 lepels op de afdeling om alle 20 kinderen mee te voeden”.

Wat ze aantroffen in Kaapstad heeft hun enorm geraakt, “er is zoveel wat wij heel vanzelfsprekend vinden als we verzorging nodig hebben, wat daar gewoon niet is. De organisatie doet wat het kan maar heeft te weinig financiële middelen. We willen zo graag helpen en hebben daarom samen met onze docent besloten een crowdfunding op te starten en hopen dat iedereen wat wil bijdragen”.
Helpt u ons mee? Samen kunnen we iets bereiken, al is het maar een paar Euro, we zijn met alles heel erg blij.

Van links naar rechts: Elles van Haaren (Tiel) Lisa Striezenau (Haaksbergen) en Renee Hendriks (Langenboom)
(Onderaan deze pagina de verhalen van deze kanjers uit Kaapstad Zuid Africa)

www.doneeractie.nl/st-josephs-home/-36249

Dit kleine jongetje is Clayton, hij is 1 jaar en 4 maanden…
Clayton is veel te vroeg geboren en is daarom nog zo klein. Clayton heeft een hele moeilijke tijd gehad. Sinds een aantal weken is hij gelukkig wat stabieler en is zijn neus-maagsonde er uit gehaald en hoeft hij niet meer aan de zuurstof.

Dit zijn Iqrah en Israh een tweeling van 8 maanden oud.
De baby’s zijn in het St. Joseph’s home terecht gekomen omdat ze zijn mishandeld. Iqrah (op de foto links) heeft door de mishandeling meerdere schedel breuken hierdoor heeft ze neurologische schade en reageert ze niet op geluid. Israh (op de foto rechts) is opgenomen vanwege mishandeling en ondervoeding, daarom is ze veel kleiner dan haar tweeling-zus. De ouders van de tweeling mogen
niet meer voor hun zorgen vanwege de mishandelingen. Daardoor staan zij nu open voor adoptie.

Dit is Ricardo 3 maanden oud.
Ricardo is opgenomen vanwege HIV en ondervoeding waardoor hij niet in staat is om zelfstandig te eten waardoor hij een neus-maagsonde heeft.

De HAN heeft al decennia lang een samenwerkingsverband met St. Joseph.
NIJMEGEN/KAAPSTAD – Onze verpleegkunde studenten worden zeer gewaardeerd om hun harde werkmethodes, hun empathische werkhouding en hun creatieve verpleeg-kundige interventies. Deze opgezette crowdfunding is een goed voorbeeld van zo’n verpleeg-kundig initiatief dat een wezenlijk verschil gaat maken voor de kinderen in het ziekenhuis!
Complimenten en dank voor jullie inzet Lisa, Renee en Elles, ook namens de medewerkers van St. Joseph!

Omdat het St. Joseph’s home bestaat van donaties, weten ze goed wat ze met de donaties moeten doen en weten ze wat ze nodig hebben. Wij zullen van het geld wat binnen komt de spullen aanschaffen die er nodig zijn. Tijdens gesprekken over de donaties zijn wij erachter gekomen dat ze bewust zijn van geld en hoe ze dit moeten besteden. Onze crowdfunding loopt tot 21 juni dit is tevens ook het einde van onze stage. U kunt u donatie overmaken op: www.doneeractie.nl/st-josephs-home/-36249

Weekblad Rond Haaksbergen helpt deze kanjers!

Wij zullen 5% van onze weekomzet doneren! Helpt u ze ook? www.doneeractie.nl/st-josephs-home/-36249

Ik ben Elles van Haaren, 21 jaar en kom uit Tiel
Ik ben momenteel bezig met de opleiding HBO verpleegkunde en zit in mijn 3e leerjaar. Voor ik aan deze opleiding ben begonnen heb ik al een MBO verpleegkunde opleiding gedaan. Momenteel werk ik nu 7 jaar in de zorg. Ik heb voor een stage in Kaapstad gekozen omdat je hier met kinderen kon werken. Tot nu toe heb ik echt een mooie tijd hier gehad. Ik vind de organisatie heel indrukwekkend, alles wordt gedaan van donaties en iedereen doet kei hard zijn of haar best om er wat moois van te maken. Je merkt wel in het st. Joseph home dat er een te kort aan donaties is omdat de plek er heel kaal uit ziet en er niet voldoende middelen en personeel is om goede zorg te kunnen leveren. Ik hoop dat we door deze crowdfunding een steentje bij kunnen dragen om dit te kunnen verbeteren!

Ik ben Lisa Striezenau, 22 jaar en ik kom uit Haaksbergen.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding HBO verpleegkunde en zit ik in mijn 3e leerjaar. Voor ik aan deze opleiding ben begonnen heb ik mijn MBO verpleegkunde opleiding gedaan in Hengelo. Vroeger als klein meisje heb ik altijd gezegd dat ik graag naar Zuid-Afrika zou willen om daar iets te kunnen betekenen voor de kinderen, dit leek mij geweldig. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met de opleiding tot verpleegkundige was ik geïnteresseerd in een stage in het buitenland. Toen ik hoorde dat er een mogelijkheid was om stage te lopen in Kaapstad en in een ziekenhuis voor chronisch zieke kinderen, werd ik onmiddellijk enthousiast en werd mijn droom werkelijkheid.
Mijn stage is in het St. Joseph’s Home. Tot nu toe heb ik hier echt een super tijd gehad en ben ik echt gaan waarderen hoe goed we het eigenlijk hebben in Nederland. Wat mij vooral raakt is dat de baby’s weinig aandacht krijgen en bijna de hele dagen in hun bedjes liggen. Ze liggen allemaal dicht op elkaar en er is geen mogelijkheid op mijn afdeling om naar buiten te gaan. Er zijn te weinig middelen/speelgoed om de baby’s te prikkelen om bijvoorbeeld te leren kruipen, lopen en zelf te eten. De afdeling is kaal, er is geen warm water en we komen lepels te kort. Deze worden afgespoeld met koud water, wat natuurlijk niet goed is en de bacteriën gewoon blijven zitten. Ondanks deze gebreken vind ik de organisatie heel indrukwekkend, alles komt binnen via donaties en iedereen doet zijn best om hier iets van te maken, ze kunnen zo blij en waardevol reageren om zoiets kleins en ze proberen alles zo eerlijk mogelijk te verdelen bij de verschillende afdelingen.

Mijn naam is Renee Hendriks, 21 jaar, woon in Langenboom, een klein dorpje in Brabant.
Nadat ik 3 jaar geleden mijn havo diploma gehaald heb, was het tijd om aan een studie te beginnen. Mensen helpen, dat is wat ik wil.
De keus tot de opleiding HBO-Verpleegkunde was dan ook snel gemaakt. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in werken met kinderen, zelfs voordat ik aan deze opleiding begon had ik het er al over om kinderverpleegkundige te willen worden. Daarnaast was ik erg geïnteresseerd in een stage in het buitenland, ik wilde graag ontdekken hoe de zorg op andere plekken in de wereld geregeld is. Toen ik van school te horen kreeg dat er een mogelijkheid was om deze twee dingen te combineren wist ik het zeker, ik wilde naar Kaapstad om te gaan werken met chronisch zieke kinderen. Wat een prachtige tijd heb ik tot nu toe al ervaren, elke dag opnieuw ontvang ik zo veel liefde van al deze kindjes. Ik geniet ervan om ze die liefde terug te geven. Bijzonder om te zien vind ik hoe er hier met hygiëne wordt omgegaan, ondanks alles staan de kindjes en het personeel elke dag weer klaar om er het beste van te maken en te genieten van een nieuwe dag. Erg mooi, om te zien, ondanks dat ik op een afdeling werk met voornamelijk infectieziekten wordt hier naar mijn mening te lax mee omgegaan. Daarnaast valt het me op hoe weinig bezoek de kindjes krijgen, en hoe vaak er eigenlijk een tekort is aan sokjes of warme truien, maar ook aan washandjes, handdoeken en zeep. Basisproducten waarvan het in Nederlandse ziekenhuizen vanzelfsprekend is dat het aanwezig is. kunnen genieten van kleine dingen.