18 feb - 14:28 Haaksbergen - aangepast om 14:28

Nipt verlies v.v. Haaksbergen tegen v.v. Bentelo

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen v.v. met 2-3 verloren. De Haaksbergenaren begonnen gecontroleerd aan de wedstrijd. In het eerste gedeelte van de eerste helft had de ploeg van trainer Wietse Golbach het meeste balbezit. Er werd zorgvuldig gezocht naar de vrije man. Doordat Bentelo goed georganiseerd stond ontspon zich een duel op het middenveld met over en weer weinig kansen. Zowel Bentelo als v.v. Haaksbergen creëerden weinig kansen. Uit één van de weinige aanvallen van Bentelo wist Danieck van der Kolk de bal van de doellijn te halen. In het verloop van de eerste helft was het duel in evenwicht.
Vlak voor rust zette v.v. Haaksbergen aan en dat had resultaat. In de verdediging van Bentelo werd hands gemaakt in het strafschopgebied. De terecht gegeven strafschop benutte Brian van der Kolk onberispelijk. De ploegen gingen met een 1-0 ruststand voor de thuisploeg de kleedkamer in.

Na de rust kwam Bentelo beter uit de startblokken. In een tijdsbestek van nog geen kwartier werd de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Dat ging niet geheel onfortuinlijk. De gelijkmaker was het gevolg van ongelukkig balverlies in de Haaksbergse verdediging waarna overigens een prachtig schot volgde. De 2-1 voorsprong ontstond na een scrimmage in het Haaksbergse strafschopgebied waarna de bal ongelukkig voor de groenwitters in het doel ging.
Bentelo deelde snel daarna de genadeklap uit door een gave counter: 1-3.

Krachtig van de ploeg van het trainersduo Golbach/Tolhuis was dat het niet opgaf. Tot de laatste minuut werd gevochten voor iedere bal en dat resteerde in de 90e minuut in de 2-3. Tim Vaanholt rondde een puntgave voorzet af na geklungel in de Bentelose verdegiging.
In de 3 minuten naspeeltijd ging het publiek er nog eens goed voor zitten en moest Bentelo een aantal hachelijke situaties doorstaan. Uiteindelijk won de nummer 3 van de rangschikking met enig geluk met 2-3.

De komende 2 weken wordt er niet gevoetbald in de 5e klasse. v.v. Haaksbergen komt in competitieverband weer in actie op 10 maart aanstaande.