20 mei - 08:43 Haaksbergen - aangepast om 11:28

Politieberichten week 21

Op dinsdag 14 mei 2019 werd er aangifte gedaan van vernieling van twee camera’s bij een winkel aan de Spoorstraat. De daders staan op beeld en de politie zal een onderzoek instellen om hun identiteit te achterhalen.

Op dinsdag 14 mei 2019 omstreeks 14.30 uur vond er een aanranding plaats op de Oude Eibergseweg te Haaksbergen. Een Duits sprekende man, ongeveer 25 jaar oud, donker haar greep een vrouw onverwachts in haar kruis. De vrouw schopte van zich af en is daarna weggegaan. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Afgelopen week kreeg een 82 jarige bewoner van de Jacob van Ruysdaelstraat meerdere keren bezoek. Daarbij werd hem gereedschap te koop aangeboden. De 82 jarige had daarbij niet in de gaten dat hij duizenden euro’s voor dit gereedschap betaalde met zijn betaalpas. Er werd vervolgens aangifte gedaan van oplichting. Nadat de “verkopers” afgelopen donderdag opnieuw bij hem aan de deur kwamen, noteerde een getuige het kenteken van hun voertuig. Hierop konden op de A1 twee verdachten uit Den Haag worden aangehouden. Voor nader onderzoek zijn beide personen ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

Op vrijdag 19 mei 2019 kreeg de politie de melding dat een bewoner uit Haaksbergen via Marktplaats twee kaarten voor de Efteling had gekocht. Deze bleken echter vals te zijn. Er zal aangifte gedaan worden voor nader onderzoek.

Op vrijdag 19 mei 2019 omstreeks 20.00 uur werd op de Sterrebosstraat te Haaksbergen een 20 jarige Haaksbergenaar aangehouden voor het in het bezit hebben van een stroomstootwapen. De 20 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. Na verhoor werd de 20 jarige de volgende dag in vrijheid gesteld. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.