08 jul - 14:54 Haaksbergen - aangepast om 14:54

Zomerfeesten Rietmolen 2019: Feest voor iedereen!

RIETMOLEN – De jaarlijkse zomerfeesten vinden dit jaar plaats op 11, 12, 13 en 14 juli. De organisatie heeft weer een mooi, afwisselend programma samengesteld. Op vrijdagavond is de aandacht op de jeugd gericht. De zaterdagavond kent een knallende Volendamse avond voor de ‘oudere jeugd’. Ook het feestterrein heeft dit jaar een andere indeling gekregen. Alle vier dagen kennen overdag diverse thema’s en spelonderdelen, waarbij het spectaculaire Lunapark voor de schooljeugd zeker niet ontbreekt. Kortom: feest voor iedereen!

De donderdagavond starten we met de bekende avond ‘Rietmolen Live’; een muziekavond die vele invalshoeken kent. In de tent ontvangt Amicitia het publiek op muzikale wijze. Daarna zullen diverse basisschoolleerlingen hun muzikale talenten tonen op het grote podium. Vervolgens speelt de begeleidingsband onder leiding van Henri ter Braak en Koen te Lintelo een divers repertoire, waarbij de zang wordt ingevuld door (oud)Rietmolenaren. De avond wordt afgesloten met een knallende DJ-battle.

Voor ieder wat wils

De vrijdag begint ’s middags om 13.00 uur met een feestelijke kindermiddag. In de kleine tent vindt de BZT-show plaats en na afloop kunnen de kinderen buiten gebruik maken van het spectaculaire Lunapark dat er dit jaar weer prachtig uitziet. In de grote tent krijgen de senioren vanaf 14.00 uur een ludiek optreden van zang en toneel te zien. Vanaf 17.00 vindt alweer de 10e editie van het bedrijvenuurtje plaats. Lokale dj’s en een special act zullen voor de muzikale noot zorgen. Ook nieuw is dit jaar de speciaal-bier-area. De avond kent dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een nieuw programma, speciaal voor de jeugd. Vanaf 21.30 uur knalt de avond los met FeestNation, Poar Neem’n Roadshow, SJAAK en Charly Lownoise. Daarnaast kan het publiek dansen op één van de muziekkanalen bij de Silent Disco. Hier wil je bij zijn!

Van volksspelen tot Volendamse feestavond

De zaterdag begint zoals ieder jaar vanaf 12.30 uur met de traditionele volksspelen. Muziekvereniging Amicitia zal de jeugdprins- en prinsen en de koning- en koningin begeleiden naar het feestterrein. Daar wordt vervolgens gestreden om de nieuwe titel bij het vogelschieten- en gooien. Rond 15.00 uur gaan we verder met het vijfjaarlijkse keizerschieten. Voor de jeugd is het Lunapark de gehele middag open. En ook aan de allerkleinsten is gedacht, zij kunnen eendjes vissen, spelen in het ballenbad en kunnen zich laten schminken. Daarnaast is de speciaal-bier-area open en wordt de muziek deze middag verzorgd door de band Kroepin. Het zaterdagavondprogramma wordt dit jaar ingevuld met een Volendamse avond. In de grote tent treden de Tribute To The Cats, Jan & Anny en George Baker op. Legendarische namen uit het verleden, die nu weer grote bekendheid genieten. Voor Jan Keizer en Anny Schilder zal dit één van hun laatste optredens zijn. Zij zullen na 2019 niet meer gezamenlijk optreden.

Feest voor jong en oud

Zondag 14 juli staat garant voor activiteiten, muziek en gezelligheid. Om 13.00 uur strijden alle dorpsbuurten weer om de prijzen bij de BROK Playbackshow. Prachtig om te zien en een vakkundige jury zal de teams beoordelen op hun prestaties. Buiten is voor de kinderen het Lunapark weer open met o.a. een piratenboot, tobbedansen, quads, klimwand, legoblokken, kidscorner en nog veel meer. Ouders kunnen de kinderen prima in het oog houden als ze op het terras of bij de diverse buitenbarren een drankje nuttigen. Feest voor jong en oud dus. Muziek wordt verzorgd door de band Lead. De avond wordt op het grote buitenpodium afgesloten door QMusic The Party (inclusief het Foute Uur).

Voor vrijdag- en zaterdagavond zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar via www.zomerfeestenrietmolen.nl/tickets.